Νέα plug in υβριδική έκδοση για τη BMW X3 – Εντυπωσιακή κατανάλωση

Νέα plug in υβριδική έκδοση για το SUV της BMW: Η νέα BMW X3 xDrive30e περιλαμβάνει plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης και μετάδοση και στους τέσσερις τροχούς, με πολύ χαμηλά επίπεδα κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών ρύπων.

Ο 4-κύλινδρος κινητήρας και ο ηλεκτροκινητήρας του μοντέλου αποδίδουν από κοινού μέγιστη ισχύ 292 hp, με την εντυπωσιακή μέση κατανάλωση από 2,4 έως 2,1 λίτρα / 100 km. Οι εκπομπές ρύπων κυμαίνονται μεταξύ 54 και 49 g/km). Η μπαταρία του αυτοκινήτου παρέχει αυτόνομη ηλέκτρική κίνηση με αυτονομία 50 – 55 km.

Το διάθεση προγραμματίζεται να ξεκινήσει την άνοιξη του 2020, για όλο τον κόσμο.

Οι κινητήρες

Την ισχύ παρέχουν ένας δίλιτρος, 4-κύλινδρος βενζινοκινητήρας 184 hp TwinPower Turbo και ένας ηλεκτροκινητήρας ενσωματωμένος στο 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic με ισχύ 109 hp. Οι δύο κινητήρες παράγουν συνολική ισχύ 292 hp. Οι επιδόσεις από στάση στα 100 km/h είναι εντυπωσιακές και έρχονται σε 6,1 δεύτερα, με την τελική ταχύτητα στα 210 km/h.

Ανάλογα με το πρόγραμμα λειτουργίας και τις οδικές συνθήκες, ο ηλεκτροκινητήρας της νέας BMW X3 xDrive30e μπορεί να χρησιμοποιείται είτε για ηλεκτροκίνηση ή για την υποστήριξη του κινητήρα καύσης.

Οταν και οι δύο κινητήριες μονάδες είναι ενεργές, η απόδοση της νέας BMW X3 xDrive30e είναι βελτιστοποιημένη όπως και η επιτάχυνση, ενώ με σταθερές ταχύτητες η ηλεκτρική υποβοήθηση μειώνει την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.