Νέα BMW M4 CSL με 550 άλογα!

Η αποκάλυψη μιας BMW CSL είναι πάντα ιδιαίτερα φορτισμένη στιγμή για τους φίλους της φίρμας που έχει αποδείξει στο πέρασμα των χρόνων ότι όταν θέλει να κατασκευάσει ονειρικά αυτοκίνητα, πάντα το πετυχαίνει!

Έτσι, η τρέχουσα BMW M4 CSL που παρουσίασε η εταιρεία, θέτει νέα στάνταρ στα κουπέ υψηλών επιδόσεων και ιδιαίτερα στην υποκατηγορία των σπόρ κουπέ χαμηλού βάρους.

Το αυτοκίνητο παράγεται σε τρία χρώματα, τα Brooklyn Grey, Alpine White και Sapphire Black. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι χαρακτηριστικά και οι ζάντες είναι 19 και 20 ιντσών.

Στο εσωτερικό, σε μια προσπάθεια να κρατηθεί το βάρος χαμηλά, αλλά και για αισθητικούς λόγους, υπάρχει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων, μιας και το χαρακτηριστικό της έκδοσης είναι το χαμηλό βάρος.

Το βάρος φτάνει τα 1605 κιλά, 109 κιλά λιγότερο από την “κανονική” Μ4.

Η προσπάθεια μείωσης βάρους είναι εμφανής παντού, από τα δισκόφρενα που είναι κεραμικά, έως τα εξαρτήματα της ανάρτησης, ώστε το έργο του 3λιτρου twin turbo straight six κινητήρα με τους 550 ίππους, να γίνεται ακόμα πιο εύκολο.

Η ιπποδύναμη του κορυφαίου τρίλιτρου κινητήρα σε συνδυασμό με το μειωμένο βάρος, παρέχουν στον τυχερό κάτοχο εκρητικές επιδόσεις, με τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα από στάση, ενώ η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται με “κόφτη” στα 307 χλμ/ώρα!

Οι ενδιαφερόμενοι βέβαια θα πρέπει να βιαστούν, καθώς το αυτοκίνητο θα παραχθεί μόλις σε 1000 κομμάτια.

Όσο για την τιμή του, η εταιρεία την ανακοινώνει μόνο για την αγορά των ΗΠΑ στα 140.000 δολάρια…