Λεπτομέρειες για το υβριδικό CR-V από τη HONDA

Ένα σημαντικό μοντέλο για τη Honda είναι το CR-V το οποίο είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από το 2017, έρχεται τις επόμενες μέρες και στη χώρα μας. Με την ευκαιρία, παρουσιάζουμε τα όσα έκανε γνωστά η Honda για την υβριδική έκδοση του μοντέλου της. 

Η συμβατική έκδοση παίρνει κίνηση από το γνωστό κινητήρα των 1500 κ.εκ. VTEC turbo της εταιρείας, ο οποίος αποδίδει 173 ίππων στις 5.600 σ.α.λ. και 220 Nm ροπή στις 1.900 σ.α.λ. Η κίνηση μεταφέρεται είτε στους εμπρός τροχούς με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο, είτε σε όλους με αυτόματο τύπου CVT (διαρκώς μεταβαλλόμενων σχέσεων).

Το υβριδικό CR-V

Το υβριδικό μοντέλλο φέρει τον χαρακτηρισμό i-MMD (Intelligent Multi Mode Drive). Κινείται από ένα 2λιτρο VTEC κινητήρα βενζίνης που λειτουργεί με κύκλο καύσης Atkinson, ο οποίος συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες. Για την αποθήκευση της ενέργειας φροντίζει μπαταρία ιόντων-λιθίου τελευταίας τεχνολογίας, με χωρητικότητα 1,3 kWh. Η συνολική απόδοση φτάνει τους 184 ίππους με ροπή περί τα 310 Nm.

Τα προγράμματα λειτουργίας

To i-MMD παρέχει στη διάθεση του οδηγού του τρία προγράμματα λειτουργίας:

  • Τη λειτουργία EV Drive, όπου το σύστημα αντλεί ενέργεια από τη μπαταρία ιόντων λιθίου για να τροφοδοτήσει τον ηλεκτρικό κινητήρα και να κινήσει τους τροχούς, μόνο με τους ηλεκτροκινητήρες και τον κινητήρα βενζίνης εκτός.
  • Τη λειτουργία Hybrid Drive, όπου ο κινητήρας δίνει ισχύ σε γεννήτρια η οποία συμπληρώνει την ηλεκτρική ενέργεια των μπαταριών.
  • Τη λειτουργία Engine Drive όπου κινείται σαν συμβατικό αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης, με παροχή ισχύος από το βενζινοκινητήρα στους τροχούς.

Το εσωτερικό

Το εσωτερικό είναι μοντέρνο σχεδιαστικά, προηγμένο τεχνολογικά και χαρακτηρίζεται από την αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής. Στη διάθεση οδηγού και επιβατών όλες οι γνωστές ηλεκτρικές ευκολίες, ενώ ιδιαίτερη φροντίδα έχει δοθεί στο σύστημα πολυμέσων.

Η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2018 και οι πρώτες εισαγωγές στη χώρα μας από τις αρχές του 2019.