Η Abarth αναβάθμισε τη σειρά 595: Στυλ, υψηλές επιδόσεις και πολλαπλές επιλογές

Η ιταλική φίρμα με σήμα το σκορπιό αναβάθμισε τη σειρά 595, εμπλούτισε σημαντικά τον εξοπλισμό και το σημαντικότερο όλων, έλαβε την πιστοποίηση Euro 6D-TEMP για τον κινητήρα 1.4 T-jet.

Ξεχωριστό στυλ, υψηλές επιδόσεις και πολλαπλές επιλογές εξατομίκευσης. Η ανανεωμένη σειρά Abarth 595 διατηρεί στο ακέραιο το πνεύμα του ιδρυτή της εταιρείας Carlo Abarth. Προσφέρεται σε πέντε εκδόσεις (595, 595 Pista, 595 Turismo, 595 Competizione και 695 Rivale) με ιπποδυνάμεις που ξεκινούν από τους 145 και φτάνουν μέχρι τους 180 ίππους.

Abarth 595 Competizione

Το Abarth 595 Competizione είναι η επιτομή της απόδοσης. Με 180 ίππους εφοδιάζεται με το νέο σύστημα εξαγωγής Record Monza Attivo και είναι το μόνο μοντέλο στην κατηγορία φέρει μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (Abarth D.A.M.), εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη μεταφορά ροπής στους κινητήριους τροχούς.

Φυσικά, δεν λείπουν τα καθίσματα Abarth Corsa by Sabelt και τα φρένα της Brembo με τις τετραπιστονες δαγκάνες αλουμινίου. Σε επίπεδο επιδόσεων, τα 0-100 έρχονται σε 6,7 δευτερόλεπτα.

Abarth 595 Turismo

Σχεδιασμένο για όσους αναζητούν το στυλ και την άνεση σε ένα αυτοκίνητο επιδόσεων. Ο κινητήρας των 165 ίππων προσφέρει εξαιρετική αναλογία βάρους-ισχύος, με τα 0-100 να επιτυγχάνονται σε 7,3 δευτερόλεπτα. Το αποκλειστικό για τη συγκεκριμένη έκδοση χρώμα, Asfalto Grey, τονίζει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του 595 Turismo, ενώ το πακέτο «Pack Turismo» προσφέρει εξαιρετική άνεση στις καθημερινές μετακινήσεις.

Σε τεχνικό επίπεδο τα αμορτισέρ Koni FSD στον πίσω άξονα και οι τροχοί 17 ιντσών με τα μεγάλα ανοίγματα για την ψύξη των φρένων εξασφαλίζουν σταθερότητα και αντοχή ακόμα και στις πιο απαιτητικές συνθήκες. Η υψηλή απόδοση σε συνδυασμό με την άνεση και τον πλούσιο εξοπλισμό, προσδίδουν στο 595 Tourismo την αίσθηση ενός πραγματικού ιταλικού μοντέλου Granturismo (GT).

Abarth 595 Pista

Με έμφαση στις επιδόσεις και την οδηγική αίσθηση, το 595 Pista με τους 160 ίππους στοχεύει στους νέους οδηγούς, οι οποίοι εκτός των άλλων, ζητούν υψηλό αριθμό επιλογών εξατομίκευσης για το αυτοκίνητο τους. Όπως και το Competizione, το 595 Pista επίσης εφοδιάζεται στο βασικό του εξοπλισμό με την εξάτμιση Record Monza Attivo. Επίσης διαθέτει το σύστημα πολυμέσων UconnectTM 7″, το οποίο συνδυάζεται με το σύστημα τηλεμετρίας Abarth Telemetry.

Abarth 595

Το Abarth 595 είναι ένα προσιτό μοντέλο που προσκαλεί τους οδηγούς να μπουν σε αυτή τη φιλοσοφία. Ο εμπρός προφυλακτήρας με τις ευμεγέθεις εισαγωγές αέρα, ο δυναμικός πίσω προφυλακτήρας, οι τροχοί ελαφρού κράματος των 16” και το σπορ ταμπλό συμπληρώνουν ιδανικά τον κινητήρα 1.4 T-jet με τους 145 ίππους.

Abarth 695 Rivale

Το Abarth 695 Rivale είναι μια ειδική έκδοση που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Riva, τον φημισμένο ιταλό κατασκευαστή γιοτ. Ο συνδυασμός premium υλικών και οι καταιγιστικές επιδόσεις καθιστούν το 695 Rivale πραγματικά μοναδικό.

Διαθέσιμο σε εκδόσεις hatchback και convertible, ξεχωρίζει χάρη στη διχρωμία του αμαξώματος που θυμίζει τα σκάφη της Riva. Κίνηση σε αυτή την ξεχωριστή έκδοση δίνει η δυνατότερη εκδοχή του κινητήρα 1.4 T-jet (180 ίπποι). Αντίστοιχα στο εσωτερικό, η ευρεία εφαρμογή δερμάτινων επιφανειών με στοιχεία από μαόνι δημιουργούν μια ιδιαίτερη αίσθηση κλασσικού ύφους.

πηγή: zougla.gr